Image Alt

Šeimos Santykių Institutas

  /  Naujienos   /  Kviečiame į seminarą-diskusiją “Krizės NVO sektoriuje ir galimybės joms įveikti”

Kviečiame į seminarą-diskusiją “Krizės NVO sektoriuje ir galimybės joms įveikti”

Garsi šeimos psichoterapeutė Virginija Satir aprašė penkias tarpusavio santykių pozicijas / vaidmenis: nuolankusis, kaltinantis, super-racionalus, atsitraukęs, bendradarbiaujantis (atsižvelgiantis į save, kitus ir kontekstą). Šias penkias pozicijas / vaidmenis galime atpažinti tiek šeimos narių, tiek institucijų (NVO, valstybės ir verslo) tarpusavio santykiuose. Krizės metu kiekviena organizacija, kaip ir kiekvienas šeimos narys, prisiima tam tikrą poziciją / vaidmenį, kuris gali pagilinti krizę arba padėti ją įveikti. Prisiimtų vaidmenų organizacijoje atpažinimas suteikia galimybių juos keisti atsižvelgiant į kontekstą ir palengvina krizinių situacijų įveikimą.

Kviečiame birželio mėn. 22 ir 30 d. NVO, valstybę ir verslą atstovaujančius ir šių sektorių institucijoms vadovaujančius darbuotojus (vadovus, skyrių vedėjus, projektų vadovus, vyriausiuosius specialistus ir kt.) diskutuoti apie NVO vaidmenis krizių metu, analizuojant ir suprantant juos bei skatinti visų sektorių (NVO, valstybės ir verslo) bendradarbiavimą.

 

RENGINIO DATA IR LAIKAS (galite registruotis į vieną iš keturių renginių):

2021 m. rugpjūčio 23 d. 9 val. Vietų nėra!

Renginys kartojamas:

2021 m. rugpjūčio 27 d. 9 val. Vietų nėra!

2021 m. rugsėjo 9 d. 9 val.

2021 m. rugsėjo 16 d. 9 val.

 

RENGINIO VIETA: renginys vyks nuotoliniu būdu per Zoom platformą. Tiesioginės transliacijos nuorodą atsiųsime užsiregistravusiems.

 

KALBĖSIME APIE:

9:00 – 11:00 NVO suvokiamas ir prisiimtas vaidmuo krizės metu

11:00 – 12:00 Galimybės sustiprinti visų sektorių bendradarbiavimą


SEMINARĄ–DISKUSIJĄ VES
 Šeimos santykių instituto specialistai.

 

DALYVAVIMAS NEMOKAMAS.

 

IŠANKSTINĖS REGISTRACIJOS FORMA

 

SEMINARAS-DISKUSIJA ORGANIZUOJAMAS įgyvendinant projektą „Nevyriausybinių organizacijų institucinių gebėjimų stiprinimas: streso įveika ir krizių valdymas bendruomenėje“. Projektą finansuoja LR socialinės apsaugos ir darbo ministerija.