Image Alt

Šeimos Santykių Institutas

  /  Naujienos   /  Konferencija „Pažeidžiamas vaikas šeimos ir kitose sistemose: vaikų ir tėvų ryšio stiprinimas”

Konferencija „Pažeidžiamas vaikas šeimos ir kitose sistemose: vaikų ir tėvų ryšio stiprinimas”

Kviečiame visus aktyviai besirūpinančius vaiko ir jaunimo gerove – tėvus, mokytojus, specialistus, dirbančius su vaikais, suaugusiaisiais ir šeimomis bei savivaldos ir visuomeninių bei nevyriausybinių organizacijų atstovus ir kitus visuomenės narius – dalyvauti konferencijoje.

Konferencijos tikslas atkreipti visuomenės dėmesį į vaiko ryšio su tėvais reikšmę jo raidai ir prisitaikymui aplinkoje. Sveikas ir stiprus ryšys formuojasi, kai vaikas turi tėvus ar globėjus, kurie yra prieinami, šilti ir reaguojantys, patikimi ir galintys nustatyti tinkamas ribas. Vaikas, turintis saugius santykius su tėvais / globėjais, išmoksta reguliuoti emocijas patiriant stresą ir sudėtingose situacijose, ir jam yra didesnė tikimybė užmegzti darnius santykius su kitais. Tačiau ne visi lūkesčiai išsipildo ir kartais tėvų bei vaikų santykiuose gali kilti tam tikrų sunkumų.

Gebėjimas kurti artimą ryšį su vaiku gali būti ugdomas bet kuriame vaiko auginimo etape, ne tik ankstyvoje vaikystėje. Stiprinti artimą ryšį su vaiku galime pradėti jau dabar, ypač, kai yra palaikymas ir parama bendruomenėje.

 

DATA IR LAIKAS: 2023 m. gegužės 19 d. nuo 9:30 iki 15:30 val.

VIETA: Aurora Hotel Klaipėda, Nemuno g. 51, Klaipėda

 

Dalyvavimas konferencijoje NEMOKAMAS!

 

REGISTRACIJOS Į KONFERENCIJĄ NUORODA

 

Konferencija yra organizuojama įgyvendinant projektą “Pagalbos mechanizmas vaikams ir jaunuoliams iš pažeidžiamų grupių bei jų šeimos nariams”. Projektas finansuojamas pagal 2014–2021 m. Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programą „Sveikata“, priemonę „Socialinės integracijos stiprinimo mechanizmai vaikams ir jaunuoliams su aukštos rizikos elgsena ir (ar) iš nepalankių aplinkų“.