Image Alt

Šeimos Santykių Institutas

  /  Dalyvavimas renginiuose   /  Dalyvavome CIPRA tarptautinėje konferencijoje
Dalyvavome 10 – oje Šeimos terapijos asociacijos konferencijoje

Dalyvavome CIPRA tarptautinėje konferencijoje

VšĮ Šeimos santykių instituto darbuotojos (Roma Šerkšnienė ir Živilė Kėrytė) dalyvavo CIPRA tarptautinėje konferencijoje „Italijos ‚beprotybė‘. Basaglia įstatymui 40 metų“ ir kartu su kitais ekspertais dalyvavo diskusijoje apie psichikos sveikatą.

Tarptautinė konferencija vyko 2018 m. lapkričio 16–17 d. Milano Bicocca universiteto Didžiojoje salėje, Milane, Italijoje. Konferencijoje dalyvavo skirtingų profesinių grupių atstovai – psichiatrai, psichologai ir edukologai.

Lapkričio 17 d. vykusioje diskusijoje dalyvavo Graikijos (Valeria Pomini), Prancūzijos (Jacques Miermont), Vokietijos (Thoma Becker), Didžiosios Britanijos (Dinesh Bhugra), Baltijos šalių (Roma Šerkšnienė), Izraelio (Alon Ashman), JAV (Marcelo Pakman) ir Italijos (Cecilia Edelstein) atstovai.

Konferencijos organizatoriai kėlė klausimus: su kokiais sunkumais susiduria šių dienų psichikos sveikatos sistema? ko galime pasimokyti iš praėjusio istorinio laikotarpio, kalbėdami apie psichikos sveikatą? kaip į psichikos sveikatą žvelgti iš skirtingų perspektyvų? ar galima medicinos, socialinių ir švietimo sistemų sinergija?

Dalyvavimas šių metų konferencijoje leido aiškiau pajausti Europos šalių šeimos terapeutų bendrą kontekstą, panašumus ir skirtumus, dalintis žiniomis bei įžvalgomis. Šeimos santykių institute jau šešeri metai (nuo 2013 m.) vykdoma Sisteminės porų ir šeimos psichoterapijos 4 metų mokymų programa, skirta gydytojams, psichologams ir socialiniams darbuotojams. Dvi grupės kursantų studijas jau baigė, viena tęsia, o ketvirta grupė yra renkama šiuo metu. Kviečiame visus besidominčius šia psichoterapijos kryptimi dalyvauti lapkričio 20 d. 15 val. įvyksiančiame įvadiniame seminare ir susipažinti su porų ir šeimos psichoterapijos mokymų programa.

Psichiatrė psichoterapeutė Roma Šerkšnienė pristatė savo patirtį, su kuo susidūrė pradėjusi dirbti psichiatre sovietinėje sistemoje ir kaip keitėsi psichiatrija ir požiūris į psichikos liga sergantįjį dirbant daugiau nei 18 metų KMUK Psichiatrijos klinikoje, vėliau vadovaujant ir dirbant VšĮ Šeimos santykių institute.