Image Alt

Šeimos Santykių Institutas

  /  Naujienos   /  Užsiėmimas 9-11 m. vaikams „Kaip susidraugauti su pykčio drakonu?”

Užsiėmimas 9-11 m. vaikams „Kaip susidraugauti su pykčio drakonu?”

Pyktis yra svarbi mūsų santykių ir kasdienio gyvenimo dalis. Apie pyktį dažnai esame linkę galvoti kaip apie negatyvų ir nepriimtiną dalyką – kažką, ko verčiau nepatirti ar patyrus, kuo greičiau nuslopinti. Tačiau, iš tiesų, pyktis leidžia mums suprasti savo norus ir poreikius bei padeda apginti ir išsaugoti savo ribas. Pyktis, kaip ir kaltė, džiaugsmas, meilė, nerimas ir kitos emocijos yra lydimas fizinių reakcijų ir tam tikro elgesio išraiškos.

 

Tačiau vaikams dėl savo amžiaus ir bendravimo įgūdžių trūkumo kartais būna sudėtinga priimtinais būdais išreikšti savo pyktį, išsakant, kas jiems nepatinka, ko nori ar kas žeidžia. Supykę, vaikai tik mokosi išreikšti pyktį, todėl svarbu vaikams paaiškinti, kuo naudinga atpažinti pyktį ir mokyti, kaip tinkamai valdyti pyktį, kad vėliau nereiktų gailėtis dėl pasakytų ar padarytų dalykų.

 

Kviečiame 9 – 11 m. vaikus į seminarą „Susidraugauk su pykčio drakonu“, kuriame vaikai:

  • mokysis atpažinti pykčio emociją;
  • kokiais būdais mažinti pykčio emocijos stiprumą;
  • išmėgins, kaip tinkamai išreikšti pyktį.

 

Skubėk registruotis, nes vietų skaičius labai ribotas! Lauksime Tavęs!

Dalyvavimas nemokamas!

 

Užsiėmimas vyks:

rugpjūčio 4 d. 12-15 val. REGISTRACIJA!

 

Vieta: VšĮ Šeimos santykių institutas, L. Zamenhofo g. 9 , Kaunas.

 

Renginys yra vykdomas LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamo projekto „Smurto artimoje aplinkoje prevencija: kurkime bendravimą be smurto!” lėšomis.