Image Alt

Šeimos Santykių Institutas

  /  Naujienos   /  Kurkime sveiką santykį bendraudami tarpusavyje!

Kurkime sveiką santykį bendraudami tarpusavyje!

Šeimos santykių institutas kartu su partneriais ir 2022 m. kviečia visuomenės narius atsisakyti stereotipų apie lyčių vaidmenis ir toliau mokytis bendravimo (jausmų atpažinimo ir valdymo, konfliktų sprendimo ir kt.) ir streso įveikos įgūdžių, padedančių kurti ir palaikyti pozityvius, rūpestingus ir sveikus santykius visuomenėje, šeimoje ir bendruomenėje.

Šiais metais tęsiamos socialinės kampanijos renginių metu kviesime jus ugdyti savo ir mokant, kaip padėti vaikams ugdyti savo atsparumą. Atsparumas – tai ugdymosi procesas ir gebėjimas, kuris padeda suaugusiajam, vaikui ir visai šeimai įveikti sunkumus su jais susidūrus. Atsparumo ugdymui svarbūs daugelis įgūdžių, tokie, kaip pasitikėjimo savimi stiprinimas, jausmų atpažinimas ir valdymas, konfliktų sprendimo įgūdžiai, streso atpažinimas ir valdymas, klausymosi ir tinkamo reagavimo įgūdžiai, bendradarbiavimo stiprinimas ir kt.

Šiais metais tęsiame didelio dėmesio sulaukusius renginius ir papildėme veiklas aktualiomis vaikų ir tėvų kompleksinius sunkumus padėsiančiomis spręsti paslaugomis:

  • Įvairūs įgūdžių stiprinimo ir žinių suteikimo seminarai apie asmenybės ir santykių ugdymą vaikams, suaugusiems ir šeimoms (į renginius kvies Šeimos santykių institutas ir Kauno moterų linija)
  • įgūdžių ugdymo grupės vaikams mokyklose (grupės vyks Birštono, Jonavos Senamiesčio ir Trakų r. Rūdiškių gimnazijose).
  • Paauglių / merginų grupės (į renginius kviečia „Kauno moterų linija“ su partneriais)
  • Streso įveikimo ir konfliktų sprendimo bei tėvystės įgūdžių ugdymo grupės (grupės vyks Šeimos santykių institute);
  • Seminarai bendruomenių nariams, prisidedantiems prie smurto artimoje aplinkoje prevencijos;
  • Mokymai įvairių sričių darbuotojams, dirbantiems smurto artimoje aplinkoje prevencijos, pagalbos teikimo ir apsaugos srityse (mokymus organizuos ir vykdys Šeimos santykių instituto ir Kauno moterų linijos specialistai)
  • 16 aktyvumo dienų prieš smurtą akcijos renginiai (renginiai vyks lapkričio 25 – gruodžio 10 d., į juos kvies visos projekte dalyvaujančios institucijos)

 

Socialinės kampanijos renginius kartu su Šeimos santykių institutu organizuoja ir vykdo Asociacija „Kauno moterų linija“ su savo partneriais Asociacija Raseinių krizių centru, Jonavos rajono socialinių paslaugų centru, Kėdainių rajono moterų krizių centru, Ukmergės šeimos centru, Kauno apskrities, Birštono, Kaišiadorių raj., Šakių raj. savivaldybių viešosios bibliotekos, Birštono, gimnazija, Jonavos Senamiesčio gimnazija ir Trakų r. Rūdiškių gimnazija.

 

Socialinės kampanijos renginius finansuoja LR socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Projektas „Smurto artimoje aplinkoje prevencija: kurkime bendravimą be smurto!” .

 

Kviečiame aktyviai dalyvauti renginiuose ir mokytis kartu!

Daugiau informacijos apie projekto renginius www.ssinstitut.lt, tel. 8 698 23995, el. p. pagalba@ssinstitut.lt