Image Alt

Šeimos Santykių Institutas

  /  Naujienos   /  Būkime dėmesingi ir rūpinkimės savo bei kitų psichikos sveikata!

Būkime dėmesingi ir rūpinkimės savo bei kitų psichikos sveikata!

Spalio 10 d. minėsime Pasaulinę psichikos sveikatos dieną. Raginame šią dieną sustoti ir pagalvoti apie savo ir kitų psichikos sveikatą.

Šeimos santykių instituto specialistai pastebi, kad poros ir šeimos santykių problemos yra vienos labiausiai keliančių stresą. Dauguma porų šiais laikais tikisi, kad santuoka bus pagrindinis suaugusiųjų artumo / intymumo šaltinis, palaikymas ir draugija, palankus asmeninio augimo kontekstas. Tačiau riboms santuokoje ir šeimoje tampant vis aiškesnėms, o lūkesčiams pačiai santuokai ir tarpusavio bendravimui keičiantis, kartu auga ir visuomenės sveikatos svarba santuokos „sveikatai“.

Džiaugiamės, kad plečiasi psichologinės pagalbos porai ir šeimai specialistų ratas. Spalio 8-9 d. porų ir šeimos psichoterapijos studijas pradeda IV specialistų grupė! Per ketverius metus mokymų dalyviai sužinos apie skirtingus sisteminės porų ir šeimos psichoterapijos teorinius modelius (struktūrinį, Milano, transgeneracinį, orientuotą į sprendimą, naratyvinį, psichodinaminį) ir skirtingų teorijų taikymą porų ir šeimos psichoterapijoje (sistemų; komunikacijos-kibernetikos; socialinio konstruktyvizmo; prisirišimo; psichodinaminės). Baigę studijas specialistai gebės individualius vaiko ir suaugusiųjų sunkumus įvertinti platesniame kontekste ir taikyti įvairias šeimos psichoterapijos technikas dirbant individualiai, su poromis, šeimomis ir žmonių grupėmis sprendžiant jų sunkumus ir tarpasmeninių santykių klausimus.

Mokymų programą organizuoja ir vykdo VšĮ Šeimos santykių institutas, bendradarbiaujant su užsienio šalių partneriais. Šeimos santykių institutas nuo 2013 m. sausio mėn. buvo asocijuotu, nuo 2018 m. tikruoju Europos Šeimos psichoterapijos Asociacijos mokymo įstaigų  (EFTA-TIC) nariu (mokymų programa yra patvirtinta šios asociacijos taryboje ir atitinka Europos Šeimos Psichoterapijos Asociacijos mokymo reikalavimus).