Image Alt

Šeimos Santykių Institutas

  /  Naujienos   /  NVO darbuotojai mokosi streso įveikos ir krizių valdymo bendruomenėje

NVO darbuotojai mokosi streso įveikos ir krizių valdymo bendruomenėje

NVO sektoriui tenka ypač didelis krūvis prisidedant prie saugios aplinkos bendruomenėje užtikrinimo. Yra svarbu, kad stipraus streso ir krizės situacijose NVO gebėtų atsižvelgti į individualius kiekvieno bendruomenės nario poreikius ir valdyti kylantį stresą tiek bendruomenėje, tiek organizacijos viduje, siūlant konkrečias ir veiksmingas pagalbos priemones.

LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamas projektas „Nevyriausybinių organizacijų institucinių gebėjimų stiprinimas: streso įveika ir krizių valdymas bendruomenėje“ sudarys galimybes NVO sektoriaus darbuotojams tobulinti kompetencijas darbui su suaugusiaisiais, su vaikais / paaugliais ir su šeimomis.

Šeimos santykių instituto specialistai parengė darbui su įvairioms tikslinėms grupėms pritaikytas streso įveikos ir krizių valdymo programas bendruomenėje, kurios prisidės prie NVO pajėgumų didinimo padedant klientams išvengiant netinkamų reakcijų į stresą, mokant juos nusiraminimo ir problemų sprendimo būdų.

Mokymai sulaukė didelio susidomėjimo tarp NVO darbuotojų. Balandžio 30 d. mokymus „Streso įveikos ir psichologinio atsparumo mokymai darbui su suaugusiaisiais“ baigė pirmieji 2-ų mokymų grupių dalyviai. Abejose mokymų grupėse dalyvavo 44 NVO darbuotojai iš skirtingų Lietuvos miestų (Akmenės, Alytaus, Anykščių, Kauno, Klaipėdos, Kretingos, Lazdijų, Marijampolės, Panevėžio, Raseinių, Utenos, Vilniaus ir kt.).

Viso bus organizuojamos 9 mokymų grupės, jose kompetencijas tobulinsis daugiau nei 180 NVO darbuotojų iš įvairių Lietuvos miestų.