Image Alt

Šeimos Santykių Institutas

  /  Naujienos   /  Vaikų ir tėvų ryšio stiprinimo programa

Vaikų ir tėvų ryšio stiprinimo programa

2022 m. kovo 29 -30 d. įvyko pirmieji „Vaikų ir tėvų ryšio stiprinimo programos“ vadovų mokymai 9-ių savivaldybių (Jurbarko, Klaipėdos m., Klaipėdos raj., Mažeikių, Palangos, Plungės, Skuodo, Šilalės, Tauragės) specialistams, dirbantiems su vaikais ir jų šeimomis. Mokymai tęsis balandžio – birželio mėn.. Programoje mokosi 36 darbuotojai, dirbantys su vaikais, tėvais ir šeimomis. Išklausę mokymus grupės vadovai ves Vaikų ir tėvų ryšio stiprinimo programos grupes savo savivaldybėse.

Ši programa skirta vaikams / jaunuoliams ir jų tėvams, susiduriantiems savo kasdienėje aplinkoje su elgesio ir emocijų sunkumais (pvz., nesutarimai mokykloje, prieštaraujantis elgesys namuose, per didelis uždarumas, sunkumai valdant pykčio ar streso reakcijas ir pan.). Programa gali padėti daugeliui įvairiausių šeimų, vaikams kartu su tėvais sprendžiant jų sunkumus.

Ko šeima gali tikėtis programoje? Ši programa padeda stiprinti vaikų ir tėvų ryšį, tarpusavio sutarimą, bendravimą ir problemų sprendimą, organizuotumą, šeimos stiprybes ir atsparumą, vaiko prisitaikymą mokykloje ir santykius su bendraamžiais.

Vaikai, tėvai ir visa šeima grupėse kartu mokosi šių pagrindinių dalykų:

  • Vaikai mokosi laikytis taisyklių, bendravimo įgūdžių, valdyti pyktį ir reikšti jį tinkamai.
  • Tėvams padedama rasti sprendimus sudėtingose situacijose su vaikais bei valdyti stresą.
  • Tėvams ir vaikams padedama kartu spręsti konfliktus, vienas kitam išsakyti, kas nepatinka.

Mokymai yra projekto „Pagalbos mechanizmas vaikams ir jaunuoliams iš pažeidžiamų grupių bei jų šeimos nariams” dalis. Projektas finansuojamas 2014–2021 m. Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programos „Sveikata“ lėšomis.

Daugiau informacijos apie projektą: