Image Alt

Šeimos Santykių Institutas

  /  Naujienos   /  Projekto “Paslaugos ir pagalbos priemonės vaikams ir šeimoms, išgyvenančioms skyrybas” įgyvendinimas

Projekto “Paslaugos ir pagalbos priemonės vaikams ir šeimoms, išgyvenančioms skyrybas” įgyvendinimas

Šeimos santykių institutas 2023 m. įgyvendindama LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamą projektą „Paslaugos ir pagalbos priemonės vaikams ir šeimoms, išgyvenančioms skyrybas“ kviečia skyrybas, išgyvenančius tėvus, kreiptis pas psichosocialines paslaugas teikiančius specialistus: teikiamos psichologinės konsultacijos tėvams ir vaikams, galimybė dalyvauti skyrybas išgyvenančiųjų įgūdžių stiprinimo grupėse tėvams ir vaikams bei tėvų konsultanto pagalba susitariant dėl bendravimo su vaiku ir lygiaverčio rūpinimosi juo.

Projekto tikslas – mažinti neigiamą konfliktų, kylančių tarp tėvų skyrybų metu ir nutraukus santuoką, poveikį vaikams teikiant kokybiškas paslaugas ir taikant pagalbos priemones, padėsiančias šeimoms, išgyvenančioms skyrybas, spręsti ginčus dėl vaikų.

Projekto metu bus:

  • teikiama pagalba vaiko tėvams susitariant dėl bendravimo su vaiku ir lygiaverčio rūpinimosi juo;
  • vyks bendratėvystės įgūdžių stiprinimo grupė tėvams, išgyvenantiems skyrybas;
  • teikiamos psichologo konsultacijos tėvams;
  • šeimos konsultavimas dėl skyrybų;
  • vyks grupė vaikams, išgyvenantiems skyrybas;
  • teikiamos psichologo konsultacijos vaikams;
  • suteikiama vaikui draugiška ir emociškai saugi aplinka (erdvė susitikimams), sudarant galimybę joje vaikams bendrauti su besiskiriančiais ar skyriumi gyvenančiais tėvais ar vienu iš tėvų.

 

Detalesnė informacija ir registracija tel. (8 37) 750935, (8 698) 23995.

Projektas finansuojamas LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos lėšomis (skirta projekto finansavimo suma 2023 m. – 43 353 Eur.).