Image Alt

Šeimos Santykių Institutas

  /  Naujienos   /  Išgyvenate skyrybas ir tarpusavyje dažnai kyla nesutarimai dėl bendravimo su vaiku ir lygiaverčio rūpinimosi juo?

Išgyvenate skyrybas ir tarpusavyje dažnai kyla nesutarimai dėl bendravimo su vaiku ir lygiaverčio rūpinimosi juo?

Skyrybų metu ar po skyrybų dėl savo asmeninių rūpesčių bei išgyvenimų tėvai neretai tampa mažiau dėmesingi vaikų poreikiams ar net juos apleidžia. Pagalba šeimai po skyrybų, o ypač skyrybų proceso metu, gali padėti suaugusiesiems ir vaikams sėkmingiau įveikti šiuos šeimos pokyčius ir prisitaikyti. Tyrimais patvirtinta, kad tėvų gebėjimas susitelkti į vaiko poreikius, atskirti savo jausmus ir poreikius nuo vaikų jausmų bei poreikių, geri bendravimo, streso ir konfliktų valdymo įgūdžiai padeda tėvams išvengti konfliktų, pripažinti kito iš tėvų svarbą vaiko gyvenime ir bendradarbiauti priimant brandžius sprendimus dėl savo vaiko gerovės.

Teikiame nemokamą pagalbą:

  • tėvams susitariant dėl bendravimo su vaiku ir lygiaverčio rūpinimosi juo;
  • suteikiame vaikui draugišką ir emociškai saugią aplinką, sudarant galimybę joje vaikams bendrauti su besiskiriančiais ar skyriumi gyvenančiais tėvais ar vienu iš tėvų.

Detalesnė informacija ir registracija tel. (8 37) 750935, (8 698) 23995.

 

Paslaugų teikimas finansuojamas įgyvendinant LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamą projektą “Paslaugos ir pagalbos priemonės vaikams ir šeimoms, išgyvenančioms skyrybas”