Image Alt

Šeimos Santykių Institutas

  /  Straipsniai   /  Tėvų jausmai po skyrybų

Tėvų jausmai po skyrybų

Vienas iš dažniausių jausmų yra vienišumo jausmas tėvystėje, o ypač, kai tėvai tarpusavyje stipriai nesutaria. Pavyzdžiui, vienas iš tėvų, su kuriuo gyvena vaikai, jaučia, kad jam / jai tenka dauguma rūpesčių, susijusių su vaikais ir nėra su kuo pasitarti ar pasidalinti šiais rūpesčiais. Vienišumo jausmas neretai skatina tėvus dalintis savo sunkumais su vaiku, tikintis iš jo, kad jis namų ūkyje prisiims daugiau užduočių ir / ar taps paguodos šaltiniu. Tuo tarpu kitam iš tėvų vienišumo jausmas atsiranda dėl to, kad jis ar ji nebegyvena kartu su vaikais ir neturi tiek galimybių bendrauti su jais. Išsprendus tarpusavio nesutarimus ir pradėjus bendradarbiauti dėl vaikų, tėvų vienišumo jausmas mažėja.

Kitas nuolat kylantis jausmas yra susirūpinimas. Vienas iš tėvų nuolat rūpinasi, ar ir kaip susidoroti su iššūkiais dėl vaikų (pvz., dėl auklėjimo, ugdymo, vaikų bendravimo su kitu iš tėvų). Tuo tarpu atskirai nuo vaikų gyvenančiam susirūpinimo kyla dėl bendravimo su vaikais (pvz., ar nepraras ryšio su vaikais, jei kartu negyvena).

 

 

 

LAPKRIČIO MĖN. RENGINIŲ GRAFIKAS IR REGISTRACIJA

 

GRUODŽIO MĖN. RENGINIŲ GRAFIKAS IR REGISTRACIJA

 

Kviečiame būti aktyviais socialinės kampanijos „Tėvų ir vaikų ryšys ypatingas” dalyviais. Kiekvienas asmeniškai galite prisidėti prie pozityvių, palaikančių (rūpestingų) ir sveikų santykių kūrimo bei palaikymo visuomenėje.

 

© Šeimos santykių institutas