Image Alt

Šeimos Santykių Institutas

  /  Straipsniai   /  Pripažinkite savo vaikų jausmus dėl skyrybų

Pripažinkite savo vaikų jausmus dėl skyrybų

Vaiko ir tėvų ryšys tęsiasi ir po skyrybų ar atsiskyrimo. Šis ryšys yra pagrindas tolimesnių vaiko santykių su kitais kūrimui ir psichinės sveikatos užtikrinimui. Vaikai geriausiai vystosi, kai yra apsupti juos mylinčių asmenų.

  • Vaikai patiria daug įvairiausių jausmų dėl skyrybų. Padėkite jiems suprasti, kad jausti daug įvairių jausmų vienu metu (pvz., pyktį, liūdesį, meilę, rūpestį) yra normalu. Tuo pačiu metu galima tą patį žmogų mylėti ir kartu pykti ant jo. Ir visus jausmus galima jausti ir apie juos pasakyti. Netinkama gali būti tik jausmo išraiška (pvz. supykus laužyti daiktus, šaukti ar kitaip skriausti kitą).
  • Išklausykite savo vaiką, stenkitės atpažinti vaiko jausmus ir išgirsti, ką jis nori pasakyti. Padėkite vaikui įvardinti jo jausmą „Tu man atrodai labai liūdnas“, arba „Panašu, kad tu kartu ir džiaugiesi, ir esi nusiminęs, kad su tėčiu važiuosite į svečius pas jo draugą“.

 

Kviečiame būti socialinės kampanijos „Padėkite savo vaikui jaustis mylimu” dalyviais. Kiekvienas asmeniškai galite prisidėti prie pozityvių, palaikančių (rūpestingų) ir sveikų santykių kūrimo bei palaikymo visuomenėje.

© Šeimos santykių institutas